 
        Beskydská zabijačka v penzionu Rzehaczek
Firemní zážitková akce formou originální beskydské zabijačky? Proč ne? Rádi pro vás tuto skvělou akci připravíme.
               dodavatel splňuje podmínky systému garance kvality služeb B.E.W.
              dodavatel splňuje podmínky systému garance kvality služeb B.E.W.
            
O penzionu
Penzion Rzehaczek leží v Dolní Lomné, malebném údolí oklopeném panenskou přírodou Těšínských Beskyd. Tato část Beskyd je specifickým kulturně-historickým územím zvaným Gorolia, kde místní - Gorale - mluví nářečím zvaným "po naszimu" a hrdě kultivuji své tradice a zvyklosti. Rádi vám tento bezesporu zajímavý kout Slezska přibližíme nejen nabídkou pronájmu pro firemní setkání, ale i formou tematických pobytů jako "Firemní setkání s degustační večeří goralských specialit a posezením s goralskou kapelou" nebo "Firemní zážitková akce jako originální beskydská zabijačka".
Jako naši hosté jistě oceníte prostorné a komfortně zařízené dvojpodlažní apartmány, kde najdete moderní koupelnu se sprchou a toaletou i plně vybavenou kuchyňku s jídelním koutem.
V penzionu máme i stylovou restauraci, která bude po dobu pronájmu uzavřená pro veřejnost a bude vám plně k dispozici.
Využít můžete i privátní wellness s vířivou vanou a finskou saunou.
O programu
Chcete posílit vztahy a dobrou atmosféru ve svém pracovním kolektivu nebo obchodní i přátelské vztahy s obchodními partnery? Ideálním řešením je zorganizovat zážitkový program na krásném a klidném místě, obklopeni panenskou přírodou Moravskoslezských Beskyd. A proč neochutnat místní zvyky a gastronomii třeba při originální venkovské zabijačce? Rádi pro vás tuto akci připravíme.
Jak taková zabijačka probíhá?
Účastníci se sjíždějí večer den před zabijačkou a čeká je večeře formou rautu.
Druhý den je nutné vstát za kuropění – tedy kolem šesté ranní. Je potřeba zatopit pod kotlem a ohřívat vodu na „paření prasete“.
Účastníci se scházejí na snídani s pravými beskydskými koláči, bábovkou či ořechovými záviny. Pak už zbývá pouze „vypálit červa“ pálenkou nebo svařeným vínem a jde se na věc. Již za světla přichází mistr řezník, který provede „drsnou práci“ na pašíkovi a míchá se krev na jelita a polévku. Prase se spaří horkou vodou a očistí od štětin. Zavěsí se na hák, pan mistr ho vykuchá, vnitřnosti spolu s hlavou následně bublají v kotli.
Všichni účastníci pomáhají a dále udržují dobrou náladu pitím vína a pálenky.
Zatímco pokračují práce na přípravě náplně do jelit a jitrnic a „bourá“ se prase, je na pořadu první ochutnávka – mozeček, játra, lalok. Krájí se škvarky na stejně velké kousky a připravuje se škvaření sádla.
Maso se naporcuje a rozdělí do výslužky, kterou si každý z hostů z pobytu odveze.
Z vepřového bůčku a krkovičky se připraví zabijačková pečeně a k ochutnání čerstvé karbanátky. Nezapomínáme topit pod kotlem a dolévat pálenku a svařené víno. Odpoledne se vyrábí jelita, jitrnice a tlačenka. Nakonec se zbytek krve a krup dá do polévky a vyrobí se ovarnice, u nás zvaná prdelónka. Na závěr se upeče plech masa, který se pak podává s kysaným zelím a knedlíkem.
Večer vás čeká posezení nad vším, co se za den vyrobilo, spojené s povídáním a popíjením. K tanci i k poslechu vám bude hrát goralská kapela Bukóń.
Třetí den končíme snídani.
Ideální počet osob: 15-25















